Bananpannkaka till frukost & mellanmål

Superenkel bananpannkaka till frukost eller mellanmål.

Denna banankakan är min nya favorit sedan en tid tillbaka. Jag är inte så glad i gröt. Pannkakan är ett mycket bra alternativ om man inte tycker om gröt eller om man bara vill ha variation på sin frukost eller mellanmål. Den innhåller egentligen bara tre ingredienser, ägg, banan, havregryn och lite salt men jag har ändrat lite på grundreceptet.

Ingredienser:

1 banan (gärna gott mogen)

2 dl havregryn (gärna fullkorn)

2 ägg

1 tsk salt

Jag har också i 1-2 msk linfrö och 1-2 msk riven kokos. Här kan du gärna pröva dig fram med andra fröer och smaksättningar. Jag är veldig glad i kokos. Man kan också tillsätta exempelvis kanel, kardemumma, vaniljpulver etc.

Så här gör du:

Mosa bananen med en gaffel, tillsätt äggen och 1 tsk salt, rör om gott. Helt till slut så rör du i havregrynen, riven kokos & linfrö (riven kokos & linfrö kan uteslutas). Blanda alla ingredienserna, rör om gott igen.

Värm en stekpanna på lite mer än “medelvärme”, ha i lite smör i stekpannan, tillsätt blandningen. Stek den gott på ena sidan innan du vänder på den. Det blir en stor pannkaka.

Till pannkakan har jag färska bär som blåbär & hallon och kvarg, youghurt eller keso.

Pannkakan är perfekt till mellanmål, frukost eller när man ska ut på tur. Jag gör ofta dubbel sats, steker i två omgångar så har jag pannkaka till två dagar. Den håller sig fint i kylskåpet.

Smaklig måltid!!