Har du en träningsplan?

Min träningsplan mot årets första löptävling!
Mål med löpning ny

Klar för start! Fjellmarathon 2014, Beitostölen

Min första tävling i år mig närmar sig med stormsteg. Det är Berlin Halvmarathon, söndag 3.e april. Jag är spänd & förväntansfull och tycker det ska bli kul att få springa en tävling igen. Jag tycker om att starta min löpsäsong tidigt på våren. Det är första gången som jag springer halvmarathon i Berlin. Helmarathon har jag sprungit där flera gånger förr. De två sista åren har jag sprungit min första vårtävling i Prag. Men med dålig erfarenhet från förra året så ville jag byta miljö. Loppen i Berlin är kända för att vara snabba, flata & lättsprungna.

Jag startade min träning mot Berlin i november förra året. I år har jag en helt annan uppladdningen än jag har haft någon gång förr. Denna gången har jag själv tagit hjälp av en Löpcoach, Runar Sæther. Han planlägger mina löppass från vecka till vecka. Jag vet exakt vad jag ska göra och behöver inte tänka själv. Jag rapporterar all min träning till honom, på sätt förpliktigar jag mig mer än om jag skulle satt ihop ett eget program.

Det verkar kanske konstigt att jag som är PT & Löpcoach tar hjälp av någon annan. Men även vi behöver hjälp ibland och en spark där bak. Nu har jag en helt annan struktur på min löpträning än jag någonsin har haft. Runar lägger upp tre kvalitetspass till mig i veckan. Resten av min träning sköter jag själv, både fler löppass och styrketräning,  men jag rapporterar all träning till honom.

Jag har aldrig förr löpt så mycket på löpband som jag gjort sista halvåret. Jag bara hatade det och tyckte det var det värsta som fanns. Men nu går
det som en dans, eftersom att jag har en plan och vet exakt vad jag
ska göra när jag ställer mig på löpbandet. Jag löper fortfarande mycket
utomhus, det är det bästa jag vet. Att kunna löpa ute hela året och få
möta de olika årstiderna ger mig alltid massor av energi.

Jag tycker det är viktigt att en plan om man har ett mål att jobba emot. Man kan alltid justera planen och anpassa
den under resans gång, mycket kan ske, man kan bli sjuk, ha för mycket att göra på jobb, familj som tar mycket tid etc… Det är viktigt att man hela tiden justerar planen uifrån sin egen livssituation.

Med det sagt, om behöver du hjälp med din träning eller ett löpprogram så kontakta mig så hjälper jag dig.
Dina mål är mina mål.

Nu är det mindre än två veckor kvar tills jag står på startlinjen i Berlin, rapport från loppet kommer i april.
Önska mig Lycka Till!