Hur får jag tillbaka min träningsmotivation?

Hitta din egen motviation & inspiration!

Alla som tränar och är aktiva mister ibland både motivationen & inspirationen till att vilja träna. Det är helt naturligt. Ofta kommer dessa svackor när man är stressad, har mycket att göra både privat & på jobb, men det är egentligen då du ska prioritera träningen. Oftast mår man bättre efteråt, får mer energi och överskott i vardagen.

Det är vanligt att motivationen för träning går upp & ned. Detsamma gäller för mig. I de perioder när jag har mindre lust att träna brukar jag alltid tänka på känslan efteråt, hur fantastiskt det är när man är färdig med ett träningspass. Men det är inte alltid det hjälper. Är jag riktigt sliten, om jag har haft mycket på jobb & privat så tar jag mig helt träningsfri några dagar. Då kommer oftast lusten tillbaka att vilja träna. Det är viktigt att du hittar din motivation & inspiration. Vad är det som gör att du tycker det är kul att träna. Här kommer några tips från mig som kanske gör att du får din motivation & inspiration tillbaka.

  • Bli med i en grupp som har en gemensam träning varje vecka.  Då är det lättare att träningen blir av. Varför inte pröva uteträning i grupp.
  • Pröva något nytt som du aldrig har gjort förr ex. paddling, klättring, cykla i skog & mark etc..
  • Skaffa dig en träningspartner! Har du en avtale med någon så är det lättare att komma sig på träning.
  • Sätt dig ett träningsmål.
  • Om du tycker om att jogga, anmäl dig till ett lopp.
  • Få ny inspiration genom att bara ge dig ut i naturen på en promenad eller cykeltur.
  • Köp dig nya träningskläder & skor.

Det viktigaste av allt är att du gör något, att du rör på dig. Vad du gör spelar mindre roll så länge du tycker det är kul, motiverande och inspirerande.