Världens största halvmarathon!

Göteborgsvarvet 21.e maj, 2016!

Jag har sprungit Göteborgsvarvet nästan varje år sedan 1995. De första fem åren var det alltid mitt huvudmål som jag tränade emot varje år. Men de sista 10 åren har jag upptäckt att det finns många fler spännande och kul lopp som jag vill springa. Göteborgsvarvet är fortfarande ett av mina favoritlopp, det är världens största halvmarathon och ett fantastiskt arrangemang. I år var det ca.65 000 löpare anmälda men tyvärr var det bara 46 000 som kom i mål. Jag tror att många anmäler sig men att de aldrig kommer till start.

494641_230620281_Medium

I år hade jag verkligen ingen aning om hur det skulle gå. Med tanke på mitt lopp i Berlin i början av april, då jag gick rätt i väggen så hade jag börjat tvivla på mig själv och min form. Men trots det så kände jag mig veldig lugn & förväntansfull innan start.

Det skulle bli moln & 14 grader men det sprack upp och blev strålande sol rett innan start. Vilket gjorde att det blev ganska varmt och jag tycker inte om att springa i värme. Jag öppnade lugnt enligt plan och kom in en veldig god löprytm och kroppen kändes fin. Kollade klockan så att jag inte löp för fort. Det var det som knäckte mig i Berlin, att jag öppnade i för hög fart. Såg jag låg på 4.55-4.45. Försökte bara håll ett jämnt tempo hela vägen men fick en liten svacka på Hisingssidan och gick ned lite i fart. Sista bron var ganska seg men när jag väl kom på Avenyn fick jag ny energi igen.

Det var svårt att löpa fort, veldig trångt och massor av folk. Hade massor av vänninor som hejade på mig längs banan och det hjälpte, fick ny energi av det. Hela Avenyn lutar svagt uppover. När jag passerad 18km kände jag mig ganska pigg och kunde öka farten de sista tre kilometrarna. Sista kilometern ökade jag lite till för jag kände mig pigg och hade massor av energi. Kände mig inte trött och sliten när jag kom i mål, bara glad och hade en positiv känsla av loppet. Jag stannade för att ta vatten på varje station med tanke på värmen, ville inte gå på en smäll. Kollade inte min tid på klockan förrän jag kom till 18km, hade bara haft koll på kilometer tiden innan dess. Ville bara löpa på känsla denna gången och inte bli stressad av totaltiden på klockan.

Är mycket nöjd med mitt lopp, hade en mycket positiv löpupplevelse. Det fanns mer att ge eftersom jag inte var trött när jag kom i mål, bara glad. På söndag kände jag inte någonting i kroppen, ikke stel eller ont någonstans. Bara lite mentalt sliten.

Jag fick ett kvitto på att jag är på rätt väg och jag vet att där finns mycket mer att ge. Men jag vet också att jag höll tillbaka, vågade inte öka tempot, hade hela tiden Berlin i bakhuvudet och ville inte gå på en smäll igen. Göteborgsvarvet är alltid lika kul att springa och sak är säker, jag kommer starkare tillbaka nästa år.

Vill du springa Göteborgsvarvet, världens största halvmarathon och fantastiskt arrangemang så måste du anmäla dig i god tid. Startplatserna brukar vara slut redan i aug/sep. Så tveka inte, anmäl dig redan idag. Jag har redan anmält mig till nästa år.

Lycka till med din löpning i sommar!